Διδαχές

Ξέρετε πότε χαμογελά η ψυχή;

Ο επουράνιος Πατέρας μας έδωσε ένα πρόσωπο και μια ψυχή. Κάθε φορά που βλέπουμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, κάθε φορά που βλέπουμε ένα όμορφο τοπίο,όταν ακούμε κάτι ευχάριστο, το πρόσωπό μας χαμογελά. Έχουμε όμως και μια ψυχή που αξίζει περισσότερο από το πρόσωπό μας.

Ξέρετε πότε χαμογελά η ψυχή μας; Κάθε φορά που βοηθάμε το συνάνθρωπό μας, η ψυχή μας χαμογελά! Κάθε φορά που δίνουμε την ελεημοσύνη μας στον φτωχό, η ψυχή μας χαμογελά! Κάθε φορά που πηγαίνουμε στην Κυριακάτικη λειτουργία της Εκκλησίας μας, και πάλι χαμογελά!Κάθε φορά που εξομολογούμαστε, η ψυχή μας όχι απλώς χαμογελά,αλλά «πετάει»! Κάθε φορά που σκεφτόμαστε με αγάπη τον Κύριο Ιησού Χριστό και ανοίγουμε τα μάτια της ψυχής μας σε Αυτόν, η ψυχή μας χαμογελά!

Κάθε φορά που λέμε «συγνώμη» σε κάποιον πού αδικήσαμε, κατακρίναμε, πληγώσαμε, η ψυχή μας χαμογελά! Κάθε φορά που κάνουμε με ευλάβεια τον σταυρό μας, όταν περνάμε από μία Εκκλησία, η ψυχή μας χαμογελά! Αυτά τα χαμόγελα θα προσφέρουμε στον Κύριο Ιησού Χριστό, όταν τον συναντήσουμε στον ουρανό.

Previous post

Το γλυκό Της αλλά και σοβαρόν βλέμμα Της από παντού σε παρακολουθεί

Next post

Συνηθιζεται να βριζετε τα Θεια; Ξανασκεφτητε το.διαβαστε τραγικες ιστοριες βλασφημων…