Θαύματα

Δακρυσε Και Η Εικονα Του Αγιου Πα’ι’σιου!

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε η Ιερά Αγρυπνία μετ” Αρτοκλασίας, Υψώματος και Θείου Κηρύγματος, (η Δ” Στάση των Χαιρετισμών, ο Όρθρος της εορτής και η Θεία Λειτουργία), στον Τρισυπόστατο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων, για την Αγιοκατάταξη του Νέου Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Οι ύμνοι εψάλησαν εκ της ιδιαιτέρας φυλλάδας που συνέταξαν οι μοναχές του Ιερού Ησυχαστηρίου Σουρωτής Θεσσαλονίκης.

Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν ευλαβώς την εικόνα του Οσίου που έχει δακρύσει και θα φιλοξενείται για λίγες ημέρες στον Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Τρικάλων. Όλο το χρόνο βρίσκεται σε ομώνυμο εκκλησάκι στον Έβρο, το δε θαύμα έγινε (σ.σ. φαίνεται καθαρά η ροή των δακρύων του Γέροντος), πριν από ενάμιση χρόνο.

Ακόμη τέθηκαν εις προσκύνηση ενθυμήματα του Οσίου, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε ειδική προθήκη – δώρο Ηγουμένης της Ι.Μ. Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου – Σουρωτή Θεσσαλονίκης: σταυρουδάκι, κομμάτια από ράσο, φανέλα, κουβέρτα κ.ά.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Κλάδης, εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Καρυών, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κων/νος Κούκος, εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων καθώς και ο π. Νικόλαος Δαλαγιώργος, εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αγίων Αναργύρων Κρανιάς Μουζακίου.

Στο κήρυγμά του, ο π. Νικόλαος Δαλαγιώργος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του Οσίου. Μίλησε για «σύναξη ουράνιας χαράς», ενώ στάθηκε «στην μεγάλη πίστη του Παϊσίου, που υπερέβαινε τους φυσικούς νόμους», ενώ παράλληλα μνημόνευσε τα 5.000 θαύματά του που έχουν γίνει κατά καιρούς.

1546353_384610201697607_6135419939687207712_n-720x415

Previous post

Αυτη Ειναι Η Πιο Ασυγχωρητη Αμαρτια

Next post

Οι Χτυποι Στον Ταφο Του Αγιου Νεκταριου – Βιντεο Που Προκαλει Δεος Και Ανατριχιλα